Dominion Tour

logo Hra roku

Turnaj v Ústí nad Labem

Místní turnaj v Ústí nad Labem v rámci Dominion Tour se odehrával v příjemném prostředí kavárny Naše adresa, kde si hráči mohli vybrat ze široké nabídky kávy či i z letních koktejlů.
Celý turnaj začal v 13:30 první hrou, kterou já osobně mám již řádně ohranou. Účast hráčů sice byla pod naše očekávání v celkovém počtu devíti účastníků, ale i přesto bylo o zábavu a napětí postaráno. Dva z hráčů ještě před začátkem turnaje neuměli hru, takže se jí učili během první hry, která kvůli tomu byla o něco delší než obvykle. U mého stolu, kde jsem zaučoval nováčky právě jeden z nich vyhrál, jmenovitě Adam Šteiner.
Druhá hra – Velké peníze rychle následovala a jak přišla tak i odešla. Zdálo se mi to jako bleskové kolo. Skoro jsem se nestihl ani rozkoukat a moje protihráčka skoupila poslední provincii a mohlo se jít na třetí hru.
V této hře jsem si věřil. Měl jsem osvědčenou taktiku, která mě nikdy nezklamala a to kombinace Jarmarků s Knihovnou. Sice mi tuto taktiku někdy překazilo zasedání rady, které mi od protihráčů naplnilo ruku a zahrání knihovny v tu chvíli postrádalo smysl, ale i přesto byly 3 body moje.
U Čarodějnice lítaly kletby vzduchem prakticky od začátku kola a pak značně překážely na ruce. Naštěstí Kaple nezahálely a přicházely společně s kletbami, tudíž jsem se jich mohl krásně zbavovat.
Poslední kolo jsem bojoval s leaderem celé hry Jirkou Andělem, který po celou dobu turnaje neskončil hůře než na prvním místě a s nováčkem Adamem Šteinerem, kterému se hra velice rychle dostala pod kůži. Na Jirku jsem neměl šanci. Bylo vidět, že Dominion má velice dobře nahraný a přišel na výborné herní taktiky. Po celé poslední kolo jsem si myslel, že mám o jednu provincii více než Adam a bohužel na můj špatný postřeh a počítání jsem dojel, když jsem po ukončení kola zjistil, že Adam měl o jednu navíc, které jsem si nevšiml. Toto mě připravilo o stupně vítězů, kam se dostal výhrou u druhého stolu Tomáš Tůma.
Potrženo sečteno: první cenu hru Vikingové si odnesl Jirka Anděl, druhou Jambo si, po vzájemné dohodě s Adamem, odnesl Tomáš Tůma a třetí cenu Věž si odnesl Adam, který po ní toužil. Los u slosovatelné ceny padl na Pavlínu Verbnou, která si odnesla hlavolam.
Věřím, že na příští ročník Dominion Tour v Ústí nad Labem přijde více lidí a zábava bude minimálně na stejné úrovni jako na tomto. Na závěr bych chtěl poděkovat firmě Albi za poskytnutí cen a všem organizátorům, kteří na tom měli svůj podíl práce.

Informace o již proběhlém turnaji získáte zde.

pořadí jméno bodové hodnocení
1. místo Jiří Anděl 15
2.místo Adam Štainer 12
3.místo Tomáš Tůma 11
4. místo Kamil Borovička 10
5. místo Pavlína Verbná 10
6. místo Jan Sladký 9
7. místo Jakub Vejvoda 8
8. místo Adam Hála 8
9. místo Nikol Mottlová

7